Ørsted valgte at gå med et Data Display – nu skal alle syv kraftværker have samme Data Display løsning

Ørsted A/S har i samarbejde med Solutions-AV og Data Display, fået skræddersyet en touch-baseret skærm. En løsning som skal sikre kontinuitet i den sikkerhedsintroduktion, som gæster introduceres for når de besøger et af Ørsteds kraftvarmeværker.

En nytænkning af Ørsteds nuværende sikkerhedsproces banede vejen for et nyt Data Display projekt

Ørsted A/S er Danmarks største energiselskab – og en af Nordeuropas førende energikoncerner med hovedsæde i Danmark. Ideen om en digitaliseret sikkerhedsintroduktion opstod i Ørsteds innovations team, New Tech Team, under Ørsteds årlige Hackathon* begivenhed. Her fik teamet ideen til at forbedre og nytænke Ørsteds nuværende sikkerhedsproces, som besøgende gennemgår inden de besøger kraftvarmeværket. For at få en mere strømlinet sikkerhedsintroduktion opstod visionen om en touch baseret skærm med forskellig grafik, lyd og videoklip. Det nye setup skulle ligeledes give mulighed for at tilbyde sikkerhedsintroduktion på flere forskellige sprog, hvilket gør at Ørsted får en endnu højere sikkerhedskultur, trods nationalitet og sprog.

“Ørsteds nuværende sikkerhedsintroduktion bliver gennemgået af en sikkerhedsrepræsentant, ved hjælp af en plakat. Her er det den samme besked, der skal gives hver gang, men den varierer helt naturligt alt efter, hvem der giver den. Det måtte kunne gøres nemmere, tænkte vi!”

Torben Blom-Hanssen,
Lead Business Project Manager, hos Ørsted A/S

Den ultimative display løsning

Ørsted havde en vision om at få et digitalt system, der via en touch funktion kunne guide gæster af kræftvarmeværket gennem sikkerhedinformationerne. Derfor undersøgte Lead Business Project Manageren, Torben Blom-Hanssen, markedet for at finde frem til den helt rigtige løsning. Kort efter startede Ørsted deres projekt op hos Data Display. Et Data Display projekt forløb starter altid med en indledende konsultation, da vision og mål er altafgørende for, at du som kunde får den ultimative display løsning. Der blev hurtigt lagt en plan på baggrund af dette møde.

“Fra start fik jeg følelsen af, at blive taget godt i mod og ikke mindst taget alvorligt. Til trods for at vores projekt ikke passede i nogle af Data Displays nuværende software løsninger, var de hurtige til at fange vores ideer. Derudover mener jeg, at der ligger en stor force i at bruge et mindre firma som Data Display / Solutions-AV til sådanne projekter – et mindre firma, er ofte hurtigere”.

Torben Blom-Hanssen,
Lead Business Project Manager, hos Ørsted A/S

Vi har fundet 100-vis af måder at bruge skærmen på

Det der er særligt ved Ørsteds display løsning er, at systemet er delt op i interaktive kapitler. Kapitler som step by step gennemgår sikkerheden på steden. Ørsteds team kan selv oprette og skræddersy kapitlerne med tekst, billede, lyd- og videoklip. Det der nemlig var vigtigt for Ørsted var, at de selv kunne vedligeholde og rette i softwaren.

Med Ørsteds Data Display løsning har vi – i samarbejde med vores dygtige udviklingspartnere i Sanocast – udvidet funktionerne i vores standardsoftware, og tilpasset det helt til deres behov. Nye ideer omkring hvordan Data Displayet kan bruges, har medført at Ørsteds Data Display version 2.0, i skrivende stund er under udvikling – en løsning som syv af Ørsted kraftvarmeværker har investeret i.

“Med vores Data Display software løsning, har vi fået en touchskærm, som vi kan bruge på 100-vis af måder. Det er fx meget nemmere at holde møder nu, og der opstår hele tiden nye ideer til, hvad løsningen kan bruges til. Det har alt i alt været en spændende og god proces – så god at Solutions-AV er blevet oprettet som Ørsted leverandør. Det er svært at oprette en leverandør, og der er mange, der skal indover processen, men nu med Solutions-AV som leverandør kan vi komme ud over stepperne lidt hurtigere”. 

Torben Blom-Hanssen,
Lead Business Project Manager, hos Ørsted A/S